foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Žmogaus protas viską atrakina trimis raktais - skaitmeniu, raide, nata. Žinoti, mąstyti, svajoti. Tai apima viską. V. Hugo

Telšių "Kranto" progimnazijos Viešvėnų skyrius

viesvenumokykla@gmail.com

Rugsėjo 27 dieną Viešvėnų pagrindinės mokyklos mokytojai mokiniams ugdymą organizavo kitaip:  integravo formalią ir neformalią veiklą, lavino mokinių kūrybines, pažintines kultūrines, sportines ir kt. galias.

Visos veiklos buvo iš anksto kruopščiai suplanuotos. Diena prasidėjo bėgimu, kuriuo norėjome atkreipti aplinkinių dėmesį į tai, kad mes prisidedame prie globalaus Solidarumo judėjimo už vaiko teises „Kartu galime viską “.

Vėliau geografijos mokytojas Simonas Baliutavičius papasakojo apie tarptautinę turizmo dieną, motyvavo mokinius, kad šiandien kaip niekada yra labai svarbu judėti, pažinti savo kraštą ir pasaulį.

Iš pradžių Viešvėnų pagrindinės mokyklos 5-10 klasių mokiniai, susiskirstė į mišrias komandas ir leidosi į pažintinę kelionę. Pirmas objektas mūsų kelyje buvo Telšių aerodromas, kur mus nuoširdžiai priėmė. Moksleiviai atidžiai klausėsi apie aeroklubo veiklą, smalsiai apžiūrinėjo lėktuvus. Sužinojo, kad ir vienas mūsų mokyklos  berniukas čia mokosi sklandyti.

Įdomią saugaus elgesio pamoką šalia geležinkelio pravedė mokytoja Ilona Bičkienė. Mokiniai sužinojo, kas draudžiama einant per geležinkelio perėjas, kaip saugiai elgtis šioje vietoje

Pėstute patraukėme į Degaičių parką. Kelias neprailgo, juolab kad oras buvo puikus. Iš tolo mus pasitiko didingi medžiai.  Pavaikščiojome parko takeliais, pasigrožėjome parko augmenija bei gražiai sutvarkyta aplinka.

Vėliau noriai mokiniai aplankė 6 mokytojų sukurtas dalykines stoteles. Vaikai  įgytas žinias mokykloje galėjo pritaikyti praktiškai: matavo medžių aukštį, vardino, pagal ką galima orientuotis gamtoje, atliko net cheminius bandymus, lenktyniavo kas suras daugiau įvairesnių formų lapų, linksmai sportavo. Mokytojai moksleivių triūsą vertino balais ir saldžiais prizais.

Aikštelėje, prie 1385 kg sveriančio dviračio, aptarėme dienos veiklą. Degaičių seniūnijos  seniūnas A. Kontrimas papasakojo apie parką ir svarbiausia leido visiems, kas norėjo, pasivažinėti dviračiu, pretenduojančiu į Gineso knygą.   

Viešvėnų pagrindinės mokyklos mokytojai ir mokiniai dėkoja Degaičių seniūnijos darbuotojams, Telšių aeroklubui darbuotojams už pagalbą organizuojant netradicinę dieną.

Grįžome gal kiek pavargę, bet kupini įspūdžių. Galvoje sukosi minis–nereikia važiuoti svetur, pirma reikia apsižvalgyti aplink.

Tai buvo mūsų pirmoji, bet ne paskutinė kitokios ugdomosios veiklos diena šiais mokslo metais.

NUOTRAUKOS

2024 Copyright Viešvėnų pagrindinė mokykla Rights Reserved